Bazilika spada v isto družino kot meta in je blagodejno zelišče, ki ga pogosto uporabljamo pri kuhanju. Mesnim jedem, testeninam in predjedem doda svež zeliščni okus. Bazilika poživi vsako jed, ne glede na to, ali jo dodamo že pri kuhanju ali le kot dekoracijo. Toplo in zeliščno eterično olje bazilike pa ima koristne učinke tudi zunaj kuhinje. Eterično olje bazilike lahko nanesete na senca in zatilje za ustvarjanje občutka umirjenosti in zbranosti ter za zmanjšanje napetosti. Slovensko ime: Bazilika Latinsko ime: Ocimum basilicum Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


30.00 40.00

OPIS


Glavni učinki

  • Raznoliko aromo bazilike ljudje po vsem svetu uporabljajo v različnih jedeh
  • Pri kuhanju oddaja neverjetno izrazit vonj in aromo, zato že majhna količina bazilike naredi veliko spremembo
  • Njen zeliščni okus je idealen v juhah, solatah in kot začimba za slane jedi
  • Spodbuja občutek umirjenosti in zbranosti ter ohranja svež, čist in zdrav videz kože

Kuhanje z eteričnim oljem bazilike

Ko pripravljate kremno omako za testenine, svojo najljubšo ječmenovo rižoto ali katero drugo italijansko jed, ne pozabite dodati eteričnega olja bazilike za izrazit zeliščni okus. Že ena kapljica olja bazilike bo jed spremenila v okusno in osvežilno kulinarično umetnino. Stekleničko olja bazilike imejte vedno v kuhinji, da ga boste lahko dodali kateri koli jedi.

Uporaba

  • Dodajte ga svojim najljubšim italijanskim jedem za osvežilen zeliščni okus
  • Zmešajte ga z eteričnima oljema geranije in divje pomaranče ter ga uporabite za poživljajočo aromatično masažo
  • Olje bazilike uporabite v solatah, juhah in za začinjanje mesnih ter drugih jedi z zemeljsko in zeliščno aromo
  • Če pripravljate jed, za katero morate uporabiti posušeno baziliko, namesto nje uporabite eterično olje bazilike za polnejši okus
  • Kapljico olja bazilike dodajte v prelive in omake, z njim pokapljajte sveže pečen krompir ali zaokrožite pripravljeno predjed

Navodila za uporabo

Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.

Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.