Črni poper je dobro znana začimba, ki se uporablja za izboljšanje okusa jedi. Eterično olje črnega popra z vročo, ostro, sadno in začinjeno aromo lahko za izboljšanje okusa dodate mesnim jedem, juham, predjedem in solatam. Čeprav je črni poper splošno znan po kulinarični vsestranskosti, ima topična uporaba enako pomembne učinke. Eterično olje z učinkom segrevanja v kombinaciji s frakcioniranim kokosovim oljem doTERRA ustvarja toplo in pomirjujoče masažno doživetje. Slovensko ime: Črni poper Latinsko ime: Piper nigrum Količina: 5 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


26.00 36.33

OPIS


Glavni učinki

  • Velja za eno najbolj aromatičnih eteričnih olj z nešteto načini uporabe in koristnimi učinki
  • Vsestransko aromo, ki nastane z mletjem poprovih zrn, po vsem svetu pogosto uporabljajo v slanih jedeh
  • Aromatična uporaba črnega popra lahko pomaga pri lajšanju občutkov tesnobe in napetosti
  • Njegov stimulativen zeliščni okus je idealen za juhe, solate in začinjanje slanih jedi

Kuhanje s črnim poprom

Za začinjanje hrane potrebujete bistveno manj eteričnega olja kot suhe začimbe ali katere druge arome za okus. Zaradi močne arome eteričnega olja zadostuje že majhna količina, ki bo jedi dodala intenziven okus. Ko pri kuhanju uporabljate olje črnega popra, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.

Uporaba

  • Obogatite svoj naslednji obrok, tako da zmešate olji črnega popra in koriandrovih listov ter to začimbno mešanico dodate mesu, juhi, solati ali predjedem
  • Če pa si želite blagodejne masaže, dve kapljici zmešajte s frakcioniranim kokosovim oljem dōTERRA
  • Z difuzorjem razpršite črni poper in neposredno vdihnite aromo, ki vas bo pomirila in ustvarila blagodejno vzdušje
  • Po popoldanskem počitku nanesite nekaj kapljic eteričnega olja črnega popra na stopala, kar vas bo prebudilo in osvežilo
  • Zmešajte ga z oljem brinovih jagod in/ali oljem cedre za poživljajoč in prizemljitveni učinek na čute in čustva

Opozorila

Uporabljajte samo razredčeno. Ne vzemite več kot ene kapljice na dan. Hranite zunaj dosega otrok. Izognite se predelu oči in sluznici.