Črni poper je dobro znana začimba, ki se uporablja za izboljšanje okusa jedi. Eterično olje črnega popra z vročo, ostro, sadno in začinjeno aromo lahko za izboljšanje okusa dodate mesnim jedem, juham, predjedem in solatam. Čeprav je črni poper splošno znan po kulinarični vsestranskosti, ima topična uporaba enako pomembne učinke. Eterično olje z učinkom segrevanja v kombinaciji s frakcioniranim kokosovim oljem doTERRA ustvarja toplo in pomirjujoče masažno doživetje. Slovensko ime: Črni poper Latinsko ime: Piper nigrum Količina: 5 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Za začinjanje hrane potrebujete bistveno manj eteričnega olja kot suhe začimbe ali katere druge arome za okus. Zaradi močne arome eteričnega olja zadostuje že majhna količina, ki bo jedi dodala intenziven okus. Ko pri kuhanju uporabljate olje črnega popra, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.
Uporabljajte samo razredčeno. Ne vzemite več kot ene kapljice na dan. Hranite zunaj dosega otrok. Izognite se predelu oči in sluznici.