Z začetki uporabe že v 5. stoletju na Kitajskem je zelena danes dobro poznana sestavina različnih jedi. Sveža sezonska rastlina zelene – kot tista, ki jo najdemo pri lokalnih kmetih – zraste skoraj meter visoko, je svetlo zelene barve in polna življenja. Zelena je znana po večplastni, močni, sladki in začinjeni aromi. Rastlina potrebuje dve leti, da popolnoma dozori in obrodi majhne plodove rumene do rjave barve. Semena so primarna shramba za pridobivanje eteričnega olja s parno destilacijo. Slovensko ime: Semena zelene Latinsko ime: Apium graveolens Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


45.25 60.33

OPIS


Glavni učinki

  • Znana po večplastni, močni, sladki in začinjeni aromi
  • Obogatite okus najrazličnejših jedi
  • Znane so njene čistilne lastnosti

Kuhanje s semeni zelene

Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate eterično olje semen zelene, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.

Uporaba

  • Dodajte nekaj kapljic v svoj jutranji smoothie za blagodejno spremembo
  • Nekaj kapljic dodajte v kozarec vode
  • Mešanice difuzorju začinite z eteričnim oljem semena zelene ter pridobite sladko in pikantno aromo
  • Olajšajte si kuhanje in namesto sveže zelene uporabite eterično olje semen zelene

Navodila za uporabo

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.