Sladka in pikantna aroma cimetove skorje je priljubljena po vsem svetu. Cimet pridobivamo iz tropskega zimzelenega drevesa, ki zraste do 14 metrov in ima zelo dišeče liste, skorjo in cvetove. Cimetovo skorjo že od nekdaj uporabljamo v kulinariki, medtem ko je eterično olje cimeta presenetljivo vsestransko. Pogosto ga dodajajo ustnim vodicam in žvečilkam. Lahko ga razredčite s frakcioniranim kokosovim oljem in ustvarite toplo masažno mešanico za boleče sklepe v hladnih mesecih. Slovensko ime: Cimet ~ Cimetova skorja Latinsko ime: Cinnamomum zeylanicum Količina: 5 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


32.25 43.00

OPIS


Glavni učinki

  • Toplo in začimbno eterično olje cimetove skorje nudi številne koristi, ki pomagajo zagotoviti dobro počutje
  • Mnoge kulture so uporabljajo kitajski cimet zaradi njegove tople in poživljajoče arome ter pomirjujočih in aromatičnih lastnosti
  • Olje cimetove skorje je prav tako priljubljena sestavina za različne predjedi, kruh in sladice
  • Razredčeno olje pomirja kožo ob nanosu in je idealno za masažo po dolgem delovnem dnevu
  • Eterično olje cimetove skorje ni uporabno le v kulinariki, pomaga tudi pri krepitvi ustnega zdravja

Ogrejte se s cimetom!

Cimet je priljubljena sestavina za različne predjedi, kruh, tople napitke in sladice. Poskusite ga v vroči čokoladi, ki vas bo ogrela v mrzlih dneh. To toplo začimbno eterično olje lahko prav tako zmešate s frakcioniranim kokosovim oljem in ga uporabite za masažo, ki vas bo pogrela v hladnejših mesecih.

Uporaba

  • Kapljico eteričnega olja cimeta dodajte vroči vodi ali čaju in počasi spijte
  • Za učinkovito splakovanje usti in svež zadah, dodajte kapljico v 100 ml vode in grgrajte
  • Razpršite eterično olje cimetove skorje in ustvarite toplo ter prijetno vzdušje
  • Ko boste naslednjič pripravljali jed s cimetom, nadomestite mleti cimet z eteričnim oljem cimeta za prijeten začimbni okus
  • Razredčite ga s frakcioniranim kokosovim oljem doTERRA in ustvarite masažno mešanico, ki vas bo ogrela

Navodila za uporabo

Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.

Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.