Prednosti in načini uporabe klinčkov izvirajo iz časov starodavne Kitajske in Indije. Eterično olje klinčkov bo dodalo začimbni okus vsaki jedi in sladici. Prav tako olje klinčkov pogosto uporabljajo v zobozdravstvenih pripravkih, sladkarijah in žvečilkah, saj so prijetnega okusa in čistijo ustno votlino. Glavna sestavina olja klinčkov je evgenol, zato je olje izjemno stimulativno pri masaži, ki vas bo ogrela in vam dala energijo. Slovensko ime: Klinčki Latinsko ime: Eugenia caryophyllata Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje klinčkov, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.
Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.
Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.
Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.
Uporabljajte samo razredčeno. Ne vzemite več kot ene kapljice na dan. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči ali v zdravniški oskrbi, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se predelu oči, notranjim predelom ušes, obrazu, občutljivim predelom in sluznici. V primeru stika s kožo razredčite z obilico nosilnega olja.