Prednosti in načini uporabe klinčkov izvirajo iz časov starodavne Kitajske in Indije. Eterično olje klinčkov bo dodalo začimbni okus vsaki jedi in sladici. Prav tako olje klinčkov pogosto uporabljajo v zobozdravstvenih pripravkih, sladkarijah in žvečilkah, saj so prijetnega okusa in čistijo ustno votlino. Glavna sestavina olja klinčkov je evgenol, zato je olje izjemno stimulativno pri masaži, ki vas bo ogrela in vam dala energijo. Slovensko ime: Klinčki Latinsko ime: Eugenia caryophyllata Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


20.00 28.33

OPIS


Glavni učinki

  • Klinčki so splošno znani v obliki mlete začimbe, s svojimi edinstvenimi in močnimi lastnostmi pa so koristni tudi zunaj kuhinje
  • Njihov čistilni učinek je koristen za zdravje dlesni in svež zadah
  • Topla in začimbna aroma eteričnega olja klinčkov je idealna za sezonske recepte
  • Pogosto se zaradi poživljajočega okusa in aromatične dišave uporablja v sladicah, kot so piškoti s sladkorno glazuro
  • Eterično olje klinčkov je idealno za razpršitev z difuzorjem, saj bo s spodbudno dišavo ustvarilo prijetno vzdušje

Kuhanje s klinčki

Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje klinčkov, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.

Uporaba

  • Naredite si naravno ustno vodico, tako da v 50 ml vode dodate kapljico olja klinčkov
  • Namesto suhih klinčkov, pri peki dobrot po občutku dodajte olje klinčkov
  • Dodajte dve kapljici olja v vodo za začinjen okus
  • Razpršite tri kapljice olja klinčkov, kapljico olja cimetove skorje in dve kapljici divje pomaranče ter ustvarite poživljajočo dišavo
  • Za toplo masažo zmešajte olje z losjonom za roke in telo doTERRA SPA

Navodila za uporabo

Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.

Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.

Opozorila

Uporabljajte samo razredčeno. Ne vzemite več kot ene kapljice na dan. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči ali v zdravniški oskrbi, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se predelu oči, notranjim predelom ušes, obrazu, občutljivim predelom in sluznici. V primeru stika s kožo razredčite z obilico nosilnega olja.