Eterično olje ingverja na novo pridobivamo iz Madagaskarja, in sicer iz sveže korenike ingverja – podzemnega stebla rastline, ki požene korenine. Ingver, pogosta sestavina v številnih azijskih jedeh, ima kot začimba pri kuhanju pekoč in dišeč okus. V Zahodnem svetu se ingver najpogosteje uporablja v sladicah, kot so medenjaki in ingverjevi piškoti. Poznan je tudi po tem, da lajša občasno nelagodje v želodcu. Slovensko ime: Ingver Latinsko ime: Zingiber officinale Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


55.50 74.00

OPIS


Glavni učinki

  • Ingver je priljubljena začimba s toplo zemeljsko aromo, ki jo po vsem svetu uporabljajo v številnih jedeh
  • Z oljem ingverja nadomestite posušen ali svež ingver v sladicah, kot so medenjaki in ingverjevi piškoti
  • Dišeča in pomirjujoča aroma olja ingverja kožo ob topičnem nanosu segreje
  • Dobro je poznan po tem, da lajša občasno nelagodje v želodcu.

Kuhanje z oljem ingverja

Za začinjanje hrane potrebujete bistveno manj eteričnega olja kot suhe začimbe ali katere druge arome za okus. Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje ingverja, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.

Uporaba

  • Svež ingver v receptih za sladice in jedi nadomestite z eno kapljico olja ingverja
  • Eterično olje ingverja je izredno uporabno pri peki bananinega kruha in pit
  • Zmešajte ga z eteričnimi olji zelene mete, poprove mete in kardamoma ter ustvarite pomirjujoče aromatično doživetje
  • Z ingverjem boste ustvarili občutek ravnovesja v svojem okolju
  • Uporabite topično za blagodejno masažo hrbta in nog po dolgem delovnem dnevu ali intenzivni vadbi

Navodila za uporabo

Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.

Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.