Majaron je med Grki in Rimljani veljaj za simbol sreče. Eterično olje majarona je edinstven kulinarični dodatek, splošno poznan po svoji zmožnosti začinjanja hrane. Zeliščen okus olja majarona lahko uporabimo v juhah, obarah, prelivih in omakah. V Nemčiji je majaron znan kot »gosje zelišče«, saj z njim tradicionalno začinjajo pečeno gos. Slovensko ime: Majaron Latinsko ime: Origanum majorana Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


28.25 37.67

OPIS


Glavni učinki

  • Cenili so ga že Grki in Rimljani, ki so ga poznali kot simbol sreče
  • Majaron, znan tudi kot »dobra misel« ali »gorsko veselje«, je vsestransko uporaben in ima številne koristne učinke
  • Ima topel in zeliščen okus, zato ga različne kulture uporabljajo v številnih jedeh
  • Poleg uporabnosti v kuhinji je majaron koristen tudi za podpiranje splošnega počutja
  • Dolgotrajna, pozitivna in pomirjujoča aroma majarona je izredno cenjena

Kuhanje z oljem majarona

Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje majarona, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.

Uporaba

  • Posušen majaron v receptih nadomestite z eteričnim oljem majarona
  • Olje majarona razpršite v difuzorju in spodbudite občutek sproščenosti in pomirjenosti
  • Nanesite na stopala nemirnega otroka pred počitkom in ustvarite blagodejno vzdušje
  • Kapljico olja majarona dodajte jedem, kot so juhe, omake, solate in mesne jedi

Navodila za uporabo

Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.

Topično: Nanesite eno do dve kapljici na želeno mesto. Razredčite s frakcioniranim kokosovim oljem doTERRA, da zmanjšate morebitno občutljivost kože. Oglejte si spodaj navedene dodatne previdnostne ukrepe.

Opozorila

Uporabljajte samo razredčeno. Ne vzemite več kot ene kapljice na dan. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči ali v zdravniški oskrbi, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se predelu oči, notranjim predelom ušes, obrazu, občutljivim predelom in sluznici. V primeru stika s kožo razredčite z obilico nosilnega olja.