Eterično olje petitgraina je pridobljeno iz drevesa grenke pomaranče, ki ima dolgo zgodovino uporabe v tradicionalnem zdravilstvu. V preteklosti so olje petitgrain uporabljali predvsem za čiščenje. Novejši rezultati raziskav pa so podprli številne druge možnosti uporabe in koristne učinke olja petitgrain. Med njimi je tudi spodbujanje sproščanja in zmanjševanje pojavov kožnih nepravilnosti. Olje petitgrain ima svežo zeliščno aromo in se zato pogosto uporablja v parfumih. Prav tako se odlično ujema z eteričnim oljem sivke, saj imata podobne pozitivne učinke. Slovensko ime: Petitgrain Latinsko ime: Citrus aurantium Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


32.00 42.67

OPIS


Glavni učinki

  • Olje petitgrain ima svežo cvetlično in pogosto zeliščno aromo
  • Sproščujoče lastnosti olja so lahko zelo koristne pri masaži
  • Zmanjša videz kožnih nepravilnosti. Idealno je, da ga nanesete pred nanosom vlažilne kreme
  • Z nanosom olja Petitgrain si lahko zagotovite pomirjajoč in sproščujoč občutek.

Nasveti glede topične uporabe

Za zmanjšanje videza kožnih nepravilnosti zmešajte nekaj kapljic olja petitgrain s frakcioniranim kokosovim oljem in nanesite na madeže ali kožne nepravilnosti. Ko na kožo nanašate novo eterično olje, je priporočljivo, da najprej preizkusite majhen odmerek olja in se prepričate, da ne povzroča občutljivosti ali draženja kože. Eterična olja so močna, zato je pomembno, da jih pred uporabo na koži razredčite z nosilnim oljem ter tako zmanjšate možnost draženja kože.

Uporaba

  • Olje petitgrain zmešajte s frakcioniranim kokosovim oljem za sproščujočo masažo
  • Pomaga pri zmanjševanju kožnih nepravilnosti
  • Odlično se ujema z drugimi olji citrusov in olji kitajskega cimeta, evkalipta, geranije ter limonske trave.

Navodila za uporabo

Topično: Nanesite eno do dve kapljici na želeno mesto. Razredčite s frakcioniranim kokosovim oljem doTERRA, da zmanjšate morebitno občutljivost kože. Oglejte si spodaj navedene dodatne previdnostne ukrepe.

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.