Rimska kamilica raste pri tleh in v višino doseže zgolj 30 cm. Ima sivozelene liste, njeni cvetovi spominjajo na marjetico, diši pa po jabolkih. Rastlina je dobila vzdevek »rastlinski zdravnik«, saj pozitivno vpliva na rastline, ki rastejo v njeni bližini. Stari Rimljani so olje rimske kamilice uporabljali za pogum med vojno. Sicer se najpogosteje uporablja za čaje, vendar jo najdemo tudi v kremah za obraz, barvah za lase, šamponih in parfumih. Pomirjujoč učinek eteričnega olja rimske kamilice prav tako pozitivno vpliva na kožo in telo. Slovensko ime: Rimska kamilica Latinsko ime: Anthemis nobilis Količina: 5 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


61.75 82.33

OPIS


Glavni učinki

  • Ob nanosu na kožo in telo ima pomirjujoč učinek
  • Pogosto jo dodajajo kremam za obraz, saj spodbuja mladosten videz kože
  • Spodbuja zdrav videz las in jim daje svež cvetlični vonj
  • Oddaja sladko cvetlično aromo

Obogatite svojo rutino

Pomirjujoče lastnosti eteričnega olja rimske kamilice so koristne tudi za pomirjanje kože in oblikovanje las. Olje vključite v svojo dnevno rutino za nego kože, tako da eno do dve kapljici dodate dnevni vlažilni kremi. Če želite, lahko olje rimske kamilice uporabite za nego las; dodajte nekaj kapljic šamponu ali balzamu za lase. Tako boste ne le spodbudili zdrav videz las, temveč jih hkrati obogatili s svežim cvetličnim vonjem.

Uporaba

  • Olje rimske kamilice vključite v večerno rutino, tako da 1–2 kapljici pred spanjem nanesete na stopala
  • Eno do dve kapljici dodajte šamponu ali balzamu za mehkobo las
  • Olje zmešajte z drugimi cvetličnimi eteričnimi olji, kot so sivka, dišeča kananga (Ylang Ylang) in pačuli
  • Dodajte ga svoji dnevni vlažilni kremi in občutite njegov pomirjujoč učinek na kožo

Navodila za uporabo

Topično: Za masažo zmešajte 5 kapljic z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja. Samo za uporabo na koži.

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.