Rožmarin je aromatičen, zimzelen grm, čigar listi se pogosto uporabljajo za izboljšanje okusa jedi kot npr. nadevov, svinjine, jagnječje pečenke, piščanca in purana. Že stari Grki, Rimljani, Egipčani in Hebrejci so cenili rožmarin in ga častili kot svetega. Rožmarinov zeliščni in poživljajoči vonj se pogosto uporablja pri aromaterapijah in masažah. Slovensko ime: Rožmarin Latinsko ime: Rosmarinus officinalis Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


22.50 30.00

OPIS


Glavni učinki

  • Doda slasten, zeliščen okus mesu in specialitetam
  • Zeliščen in energičen vonj
  • Lahko ga uporabite kot nadomestek posušenega rožmarina v kateri koli jedi
  • Pogosto se uporablja v aromaterapiji in masažni terapiji

Kuhanje z oljem rožmarina

Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje rožmarina, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.

Uporaba

  • Kapljico olja rožmarina dodajte mesnim jedem in predjedem za dodaten okus
  • Svoj tradicionalni pire krompir z oljem rožmarina doTERRA spremenite v neverjetno okusno prilogo
  • Uporabite ga kot priročen in močan nadomestek svežega ali posušenega rožmarina v kateri koli jedi
  • Za pomirjujoče masažno doživetje zmešajte olje rožmarina z oljem zelenke in ohladite ter sprostite kožo

Navodila za uporabo

Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.

Topično: Razredčite z nosilnim oljem in tako zagotovite kar najmanj občutljivostne reakcije kože. Oglejte si spodaj navedene dodatne previdnostne ukrepe

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.