Mandarina ima dolgo zgodovino uporabe v kitajski kulturi in zeliščarstvu. Njena sladka in ostra aroma hkrati poživlja in pomirja. Mandarina, priljubljen in okusen dodatek sladicam in pijačam – od tort do sadnih smutijev – je močan dodatek za kateri koli recept, ki vsebuje citruse. Eterično olje mandarine dodajte čaju ali limonadi za poživitev. Slovensko ime: Tangerina Latinsko ime: Citrus reticulata Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


19.00 25.33

OPIS


Glavni učinki

  • Sladek okus olja mandarine bo popestril različne pekovske izdelke
  • Odlično se ujema s toplimi začimbnimi olji, kot sta olje cimetove skorje in olje klinčkov
  • Olje mandarine z osvežilnim okusom bo obogatilo katero koli jed, ki vsebuje citruse
  • Olje mandarine ima visoko vsebnost monoterpenskega limonena, ki je znan po poživljajočih lastnostih

Sadna osvežitev

Če ste ljubitelj sadnih pijač, bo olje mandarine vaš novi najboljši prijatelj. Eterično olje mandarine bo vašim najljubšim ledenim pijačam, smutijem in drugim pijačam dalo omamen, naravno sladek okus. Na vroč poletni dan se ohladite tako, da dodate nekaj kapljic eteričnega olja mandarine in nekaj rezin vašega najljubšega sadja v kozarec hladne vode. Ta okusna poletna osvežitev bo dovolj okusna brez dodanih predelanih sladkorjev in konzervansov, ki jih vsebujejo pijače v trgovinah.

Uporaba

  • Nanesite na zapestja in vrat ter ustvarite poživljajočo aromo, ki vas bo spremljala ves dan
  • Svoje najljubše sladice, kot so torte, piškoti in druge, obogatite z okusom citrusov, tako da dodate 2–3 kapljice olja.
  • V vročih mesecih si iz limonade in eteričnega olja mandarine naredite svoje citrusne lučke
  • Eno do dve kapljici dodajte vodi, smutiju, čaju ali limonadi in ustvarite osvežilno pijačo

Navodila za uporabo

Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.

Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli. Po nanosu izdelka se vsaj 12 ur izogibajte sončni svetlobi in UV-žarkom.