V srednjem veku so timijan dali vitezom in bojevnikom, preden so se podali v boj, saj so verjeli, da daje pogum. Stari Grki so timijan uporabljali v svojih kopelih in kot kadilo v templjih, Egipčani pa so ga uporabljali v tradicionalnih obredih. Timijan je danes priljubljeno zelišče za kuhanje in ga lahko najdemo v gospodinjstvih po vsem svetu. Eterično olje timijana dodajte marinadam za meso in slanim predjedem za svež zeliščni okus. Slovensko ime: Timijan Latinsko ime: Thymus vulgaris Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.


40.50 54.00

OPIS


Glavni učinki

  • Ima svež zeliščni okus
  • Eterično olje timijana bo poudarilo okus vaših najljubših jedi. Z njim lahko nadomestite posušeni timijan
  • Pri topični uporabi na kožo učinkuje čistilno
  • Odlično za marinade, slane predjedi, kruh in še več!

Kuhanje z oljem timijana

Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate eterično olje timijana, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.

Uporaba

  • Eno do dve kapljici olja dodajte mesnim jedem in predjedem za svež zeliščni okus
  • Stekleničko olja timijana imejte vedno v kuhinji
  • Uporabite ga namesto posušenega timijana
  • Razredčite ga s frakcioniranim kokosovim oljem in nanesite na ciljne predele na koži za čiščenje in spodbujanje zdravega videza

Navodila za uporabo

Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.

Topično: Razredčite s frakcioniranim kokosovim oljem doTERRA in nanesite na želeni predel. Oglejte si spodaj navedene dodatne previdnostne ukrepe.

Opozorila

Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.