Dišeči potpourri

Kaj lahko damo v potpourri 

  • Citrusi - pomaranča, limona, grenivka,… narežemo jih na tanke rezine,
    položimo na rešetke pečice in jih nekaj ur segrevamo pri 100 stopinjah Celzija. 
  • Cvetni listi - vrtnica, sivka,… izberemo take, ki ohranjajo svojo barvo in obliko, ko jih posušimo. Raje ne uporabljamo preveč dišečih cvetov, saj se lahko zgodi, da se dišave med seboj ne bodo dobro mešale. 
  • Zvezdasti janež 
  • Lovorjev list 
  • Cimetove palčke 
  • Strok vanilje – posušimo in narežemo na majhne koščke 
  • Semena kardamoma 
  • Posušene jabolčne rezine 
  • Kandiran ingver 
  • Klinčki 
  • Muškatni orešček 
  • Vse začimbe

Navodila 

1. Izborna zelišča, začimbe, cvetove, posušeno sadje in druge sestavine, ki smo jih namenili za potpourri položimo v stekleno ali glineno posodo.
2. Na sestavine nakapljamo najljubša eterična olja, katerih vonj nas spominja na prihajajoči praznični čas.
3. Vsakih nekaj dni ponovno nakapljamo eterično olje, da osvežimo aromo.

Nasvet 

Med potpourri lahko skrijemo majhne stekleničke (2 ml) z eteričnimi olji in tako poskrbimo, da bodo eterična olja nežno in počasi izhlapevala in bodo dišave počasi izhlapevale.

Pripombe
* E-poštno sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.