Kroglice za sušilni stroj

Potrebujemo 

  • 100 % volnena preja ali druga 100 % živalska preja 
  • Hlačne nogavice 
  • Najljubša eterična olja

Navodila 

1. Vzamemo konec preje in jo 10x ovijemo okrog sredinca in kazalca. Odstranimo ga s prstov in zavijemo 2-3x okoli sredine (izgledati mora kot lok). To bo začetek naše kroglice.
2. Še naprej tesno ovijamo prejo okoli začetka in se trudimo, da je čim bolj okrogla. Ko je naša kroglica veliko približno kot teniška žogica jo prerežemo in zataknemo konce vrvice v stranice krogle. Ta postopek ponavljamo, dokler ne ustvarimo štirih ali več kroglic preje.
3. Odrežemo eno nogo hlačne nogavice. Eno kroglico damo na dno nogavice in naredimo vozel nad kroglico, da jo pritrdimo na svoje mesto. Ponavljamo, dokler niso dodane in pritrjene vse kroglice.
4. Ko so kroglice tesno pritrjene v hlačni nogavici, jih damo v pralni stroj (lahko z umazanim perilom) in operemo na najbolj vroči temperaturi. To bo preji omogočilo, da se bo sprijela skupaj, zaradi česar bo postala trdna. Po pranju pa kroglice iz preje damo še v sušilca in posušimo na najvišji temperaturi.
5. Ko so kroglice popolnoma suhe, jih odstranimo iz hlačnih nogavic in pripravljene so za uporabo! Preden jih naslednjič uporabimo pri sušenju, jim dodamo svoje najljubše eterično olje. Perilo bo tako dobro posušeno, mehko, puhasto in dišalo bo čudovito.

Nasvet

Ponovno uporabimo poškodovane in uničene hlačne nogavice in tako
poskrbimo za recikliranje.

Komentarji
* Elektronsko sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.